Pilisszentiván.hu
2024.03.29. Auguszta napja van

Zenés est a zene és az idősek világnapján - FOTÓK

Zenés est a zene és az idősek világnapján - FOTÓK

 

Október 1-jén pénteken este a zenét és az időseket ünnepeltük az iskola aulájában.

 

Szép számú érdeklődő gyűlt össze a helyszínen, hogy meghallgassa a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Műveszeti Iskola művésztanárainak előadásait, a Pilisszentiváni Vegyeskórus fellépését és megtekintse a Bánhidi Ilona és Nagyné Marlok Hilda műveiből készült gobelinkiállítást.

Az estet Balasi Anikó kulturális referens köszöntője nyitotta meg. Az első fellépő Boros Sándor trombitaművész volt, előadását Szilágyiné Deák Anita kísérte zongorán, majd Cservenák Boglárka játszott fuvolán, szintén zongorakísérettel. Ezután Sax Norbertet hallhattuk tangóharmonikán, majd Rácz Balázs zongorával kísért klarinét előadásával folytatódott a műsor.
A zeneszámok után Poppréné Révay Gyöngyi polgármester köszöntötte az időseket. 
"Az idősek velünk élnek. Figyelnünk kell rájuk, meg kell becsülnünk őket. A megbecsülésünk nem csak abból áll, hogy ellátjuk őket, amivel csak lehet, leginkább abban áll, hogy figyelünk rájuk. Figyeljük, hogy mit tesznek, mire van szükségük: egy idős embernek már nem tárgyakra van szüksége, hanem arra figyelemre, amikor odaülünk melléjük, meghallgatjuk és meghalljuk őket." - hangzott el beszédében.

A műsor Mayer Angyalka zongorajátékával folytatódott, majd a Pilisszentiváni Vegyeskórus fellépésével zárult. 
A programot kísérő gobelin kiállításhoz néhány rövid, kultúrtörténeti információs tábla is készült, melyek a gobelin eredetéről és a műfaj érdekességeiről nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek. A kiállítás a hangverseny után átköltözött a Generációk Házába, ahol október 8-ig még megtekinthető. 
A tartalmas, színes program végén az önkormányzat egy kis ajándékkal kedveskedett az időseknek.

A Szentiváni Újság fotóit a Galériában találják.

Szentiváni Újság
 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu