Pilisszentiván.hu
2024.04.19. Emma napja van

Vívásbemutató volt az általános iskolában

Vívásbemutató volt az általános iskolában

Szeptember másodikán a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Általános Iskola alsós diákjai vívásedzésen vehettek részt a Pilisi Sportegyesület jóvoltából. 

A tornaórák keretén belül, Oravecz Barbara edző vezetésével osztályonként gyakorolták a vívó alaplépéseket, majd puha gyakorlótőrrel vívhattak is a gyerekek. A kicsik lelkesen és ügyesen utánozták az edző lépéseit, majd vették fel a vívófelszerelést és vívtak.

Szeptember elejétől már a Pilisszentiváni Általános Iskola tornatermében is van lehetőség vívó edzésre járni, péntek délután 4 órakor. „A vívást sosem késő elkezdeni – mondta el Bellovicz Gábor, A Pilisi SE edzője. – A kis elsősöktől kezdve akár a 13-14 évesekig bárki bekapcsolódhat a munkába. A kicsik edzésében nem a technika fejlesztése az elsődleges cél, hanem a kéz-láb koordináció, a figyelem, a koncentráció fejlesztése. Fontos, hogy legyen motiváció, küzdeni akarás, megtanulják a szabályok betartását. Ezeket a készségeket különböző játékokban elrejtve fejlesztjük. Persze gyakoroljuk a vívóállást és a vívást magát is. A legfontosabb, hogy megszerettessük a gyerekekkel a sportot.”

Szentiváni Újság

 

                                                                      

 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu