Pilisszentiván.hu
2024.03.28. Gedeon, Johanna napja van

Ünnepi szentmise, kenyérszentelés és kitüntetés – Fotók és videó

Ünnepi szentmise, kenyérszentelés és kitüntetés – Fotók és videó

Napsütéses időben ünnepelhettük az idei augusztus 20-át, és már a reggel 9 órás ünnepi szentmisén megtelt a templom melletti terület. 

A templom mellett berendezett misehelyszínen rengeteg szebbnél szebb kenyér illatozott a helyi és környékbeli pékségek jóvoltából, a kenyerekből  - megszentelésük után -  pedig bőven jutott mindenkinek.

A szentmise után Juhászné Bérczes Anikó Augusztus 20. című verse hangzott el Engerth Olivér előadásában, majd Poppréné Révay Gyöngyi polgármester mondott ünnepi beszédet. Ezt követően került  sor egy posztumusz díszpolgári kitüntetés átadására. A Helytörténeti Egyesület felterjesztésére posztumusz díszpolgári címben részesült  gróf Karátsonyi Guido, aki az 1880-as években a birtokain – így Pilisszentivánon is – többek között meghonosította a rózsaesküvők hagyományát. Méltatását Kovács Zoltán, az egyesület elnöke olvasta fel, és mivel a grófnak egy leszármazottja sincs, a kitüntetés a hivatal falát díszíti majd. Végezetül Kiss Kata Magyar vagyok című dala csendült fel Feigel Zsuzsanna, Korponay Szabó Péter és Kozek Ildikó előadásában.

Az ünnepség után egy kis szeretetvendégség várta a lakosságot, pogácsával és frissítővel. Az ünnepi eseménysorozaton részt vett Michael Laaber, a testvérváros, Marktleugast hivatalának vezetője. Az ünnepi hangulatról a Pilisszentiváni Fúvószenekar gondoskodott.

Az eseményről készült képeket megtekinthetik galériánkban, a videó elérhető a PilisTV YouTube-csatornáján.

 

 

Szentiváni Újság

Fotó: Szima Roland


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu