Pilisszentiván.hu
2024.04.19. Emma napja van

Ülésezett a képviselő-testület

Ülésezett a képviselő-testület

 

Október 11-én tartotta e havi rendes ülését községünk képviselő-testülete.
 

A reggel 9 órakor kezdődő ülés első napirendi pontja a lejárt határidejű határozatok elfogadása volt. Ezután megalkották a Pilisi Len-díj rendeletet, és a díj bírálóbizottságába önkormányzati delegáltnak Brandhuber Ádám aplpolgármestert választották.
Az eddig a közétkeztetést végző cég jelezte az önkormányzatnak, hogy kapacitás-hiány miatt nem tudja tovább végezni az iskola és az óvoda étkeztetését, ezért döntés született arról, hogy a feladat ellátására nyílt pályázatot ír ki az önkormányzat 4 éves időtartamra. A jelenlegi cég év végéig még ellátja a közétkeztetési feladatot, ha szükséges.
A Jóreménység u. 1. szám alatt létesítendő új patikaépület építéséhez - a funkcióhoz szükséges parkolók biztosításához - a jelenleg hatályos parkolási rendelet szerint, a már meglévő parkolókból 1 db parkolóhely megváltását engedélyezte az önkormányzat a kérelmező számára. Döntés született továbbá arról, hogy a községgazdálkodás telephelyére egy trapézlemezes csarnokot vásárol az önkormányzat a géppark tárolására. A beérkezett ajánlatok közül a Kismetál Kft. 31 millió forintos ajánlatát fogadták el a képviselők.
Szükségessé vált az óvodai játszótéri játékok alá gumiburkolat lerakása, melyet nagyjából 2,6 millió forintos összegben fogadott el a testület, emellett döntöttek a 4 darab balesetveszélyes, elkorhadt fa kivágásáról és újak ültetéséról is a Slötyi körüli területen. 
Két rendeletmódosítás is téma volt: módosult a településüzemeltetési hozzájárulás megállapításáról és a gépjárművárakozóhelyek megváltásáról szóló rendelet is.
Korábbi határozat értelmében Pilisszentivánért emlékérmet kap dr. Nádor Emese és Győri Tünde. A mostani ülésen még eggyel bővült a díjazottak köre, díjat kap dr. Gábeli Márta is. A kitüntetéseket az október 23-ai ünnepség keretében adják majd át.

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu