Pilisszentiván.hu
2024.06.19. Gyárfás napja van

Tiszta falu, boldog falu - szebbnél szebb kertekkel pályáztak a szentivániak

Tiszta falu, boldog falu - szebbnél szebb kertekkel pályáztak a szentivániak

Szebbnél szebb kertek gazdái nyújtották be portájukról készült képeiket az önkormányzat által kiírt "Tiszta falu. Boldog falu. Pilisszentiván". pályázatra. Az elismerő táblákat a Napforduló Fesztiválon adta át a gondozott porták tulajdonosainak Poppréné Révay Gyöngyi polgármester és Marlokné Somogyi Ildikó önkormányzati képviselő.

A felhívásra igen sok pályázat érkezett, a képek mellé a pályázók néhány személyes gondolatot is csatoltak arról, hogy hogyan és miért ápolják portájukat. Íme, néhány idézet a beadott pályázatokból:

Évről évre szépítgetjük, alakítgatjuk. Sok időt töltünk a kertben, sok örömet ad nekünk. A legnagyobb büszkeség, amikor a járókelők, kirándulók is megcsodálják. Jó példa a gyerekeink előtt, hogy fontos a környezetünk rendezettsége és tisztán tartása.

Az épület és az úttest közötti széles sávon is igyekszünk figyelni a tisztaságra és a rendezettségre. Az ingatlanon szépen ápolt zöldséges és virágos kert is van.

A falu legszélesebb utcájában egy sarok telek. A ház előtti - szokottnál nagyobb - közterületet is sok-sok év óta rendben tartjuk. Szeretjük a rendezett zöld területet, járdát, kertet. Örömöt ad nekünk, és talán másoknak is.

Az eső hozta hordalékot összeszedjük, rendszeresen füvet nyírunk, lombot söprünk. Szeretjük a rendezett környezetet.

A kert saját tervezésű, amit rendszeresen karbantartunk, minden növényt mi ültettünk. Többen dicsérték a kertünket, ezért pályáztunk.

A telek napi gondozásban van. Tisztelettel köszönjük a lehetőséget, hogy megmutathatjuk.

Az átadásról és a gondozott kertekről készült képeket megtekinthetik a Galériában.

A táblákra az önkormányzatnál folyamatosan lehet pályázni a település honlapján található űrlap kitöltésével, mely leadható személyesen a polgármesteri hivatalban, vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@pilisszentivan.hu címen. A bíráló bizottság negyedévente dönt a táblák odaítéléséről. A pályázat célja, hogy Pilisszentiván még szebb, még rendezettebb legyen nemcsak a köztereken, hanem a kertekben és a házak előtti területeken is.

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu