Pilisszentiván.hu
2024.04.18. Andrea, Ilma napja van

Szüreti mulatság a Nyugdíjas Egyesület szervezésében - FOTÓK

Szüreti mulatság a Nyugdíjas Egyesület szervezésében - FOTÓK

Vidám hangulatban gyülekeztek a mulatni vágyók szeptember 18-án, szombat délután a buszfordulónál. Innen indult a jókedvű, zenés menet a falu Fő terére, ahol igazi szüreti hangulat várta őket színes, kreatív dekorációkkal.

A megjelenteket Czimerák Gizella köszöntötte, utána Poppréné Révay Gyöngyi polgármester mondott néhány szót, majd egy estére átadta a falu kulcsát a bírónak és a bírónénak, akik megígérték, hogy a mulatság ideje alatt vigyáznak a rendre. A kulcsátadás után színes műsor következett… Vagyis következett volna, de egy hatalmas felhőszakadás félbeszakította a programot. Azonban csak rövid időre, hiszen a szervezők, a Pilisszentiváni Nyugdíjas Klub lelkes tagjai mindenre gondoltak. Beterelték a közönséget az iskola aulájába, ahol szintén feldíszített asztalok és finomságok várták a lakosságot. 
A szüreti műsor első fellépője a Krottendorf Német Hagyományőrző Egyesület volt, akiket a szentiváni óvodások és a Hajnalcsillag és Csillagszem mazsorett csoport követtek. Utánuk ismét sváb tánc következett a Pátyról érkezett Rozmaring Táncegyüttes  majd a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes ifjúsági csoportjának előadásában. A műsort a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Táncegyüttes zárta. Ezzel azonban nem ért véget az este, a szüreti bálhoz a talpalávalót a Spitzbuben húzta.

A Szentiváni Újság képeit a Galériában találják.

Szentiváni Újság

Fotó: Palkovics Mária


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu