Pilisszentiván.hu
2024.06.19. Gyárfás napja van

Születésnapi sördélután fúvószenével - FOTÓK, VIDEÓ

Születésnapi sördélután fúvószenével - FOTÓK, VIDEÓ

 

Szentivánon szeretnek mulatni, együtt lenni az emberek. És ha valami újra és újra táncra perdíti a közönséget, az nem más, mint a fúvószene. Legyen szó gyerekről, fiatalról vagy az idősebb korosztály képviselőiről, a fúvósokat hallva mindenkinek megmozdul lába, és ha úgy van, hajnalig meg sem áll. 

 

A Tájházban rendezett sördélutánoknak már nagy hagyományuk van a településen, eshet az eső vagy tűzhet a Nap, minden alkalommal rengetegen gyűlnek össze egy kis beszélgetésre, táncra, a Pilisszentiváni Fúvószenekar pedig lelkesen fújja az ismert dallamokat. 

Július 10-én vasárnap is egy ilyen alkalmon vehettek részt mind a szentivániak, mind a szomszéd településekről érkezők, a mostani délután azonban egyben születésnap is volt. Idén ünnepli ugyanis fennállásának 15. évfordulóját a Pilisszentiváni Fúvószenekar, ez pedig tovább fokozta a vidám rendezvény hangulatát. A jubiláló zenekar mellett  vendégek is gondoskodtak arról, hogy ne maradjanak zene nélkül a táncolni vágyók.  A 5 Dörfler tagjai ajándékkal köszöntötték a születésnapos zenekart, majd koncertjük során ismertebb slágereket és igazi különlegességeket is hallhatott a közönség. Legyen polka vagy keringő, a tánc nem áll meg, amíg a zene szól, a kimelegedett táncosok pedig hideg sörrel és hűsítőkkel frissülhettek.

Az ünneplés azonban ezzel nem ért még véget! A fúvószenekar ősszel egy nagyszabású koncertet tervez a vörösvári fúvósokkal közösen, melynek keretében Szentiván önkormányzata is felköszönti majd a jubiláló zenekart.

Az eseményről készült fotókat a Galériában tekinthetik meg.

A jubileumi koncertet a PilisTV kamerája is rögzítette, a felvétel első részében a szentiváni fúvósok játszanak. Ez megtekinthető a televízió műsorán július 14. és 20. között 6:00, 12:00 és 18:00 órai kezdettel vagy elérhető bármikor a YouTube-on. A 5 Dörfler koncertjét a jövő héten keressék a tévé műsorán.

 

 

Szentiváni Újság
Fotó: Szima Roland


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu