Pilisszentiván.hu
2024.03.29. Auguszta napja van

Pilisszentivánért Emlékéremmel tüntették ki Győri Tündét

Pilisszentivánért Emlékéremmel tüntették ki Győri Tündét

 

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án Pilisszentiván Község Önkormányzata átadta a Pilisszentivánért Emlékérmeket. A díjazottak között találjuk a Gentherm Kft. emberi erőforrás vezetőjét, Győri Tündét, akit az átadás alkalmával dr. Peller György jegyző méltatott. Az alábbiakban a laudációt olvashatják.

Győri Tünde közgazdász, 15 éve dolgozik a Genthermnél felsővezetőként és munkáltatóként. 
A Gentherm vállalatcsoport globális vezető piaci szereplő az innovatív hűtés-fűtés technológiák és az azokat szabályzó rendszerek területén. A vállalat számos olyan új és áttörő technológia fejlesztésén dolgozik, amellyel jelenlegi termékeiket magasabb szintre emelik a piacon. A Gentherm vállalatcsoportnak 11.000 munkavállalója, valamint számos telephelye van az Egyesült Államokban, Németországban, Kanadában, Magyarországon, Japánban, Koreában, Észak Macedoniában, Máltán, Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Ukrajnában és Vietnámban. 
A Gentherm az elmúlt 15 év alatt számos változáson ment keresztül, amelynek Győri Tünde fő mozgatójrugója volt. 2006 és 2008 között áttelepítették a sorozatgyártást az ukrán gyárba, ezt követte a magyar telephely új startégiájának kialakítása, amely időben egybefonódott a korábbi vállalat felvásárlásával. 2011-ben egy amerikai startup vállalat, az Amerigon, felvásárolta a W.E.T. AG-t, amelynek része volt a magyar telephely is. Végül 2014-ben Magyarországon is bejegyezésre került a vállalat új neve, a Gentherm Hungary Kft., ahol ma közel 300 főt foglalkoztatnak, miközben számtalan helyi, régiós beszállítóval dolgoznak együtt. 
A Gentherm globális stratégiájának értelmében a szentiváni telephely Győri Tünde vezetésével három stratégiai funkciót lát el. Egyrészt itt fejlesztik az európai régió számára – gyakran a világpiacra is – a gépjárművek ülés-, kormányfűtését és szabályzását. Büszkék lehetünk arra, hogy az elmúlt években olyan magas szintű szakmai teljesítményt nyújtott a vállalat, hogy a jövőben a magyar telephely lesz a felelős nemcsak a fűtött ülés-kormány és egyéb belső rendszerek, hanem a klimatizált rendszerek fejlesztéséért is, valamint arra, hogy idén megállapodtak egy másik üzletág Magyarországról történő támogatásáról is, melynek keretében az elektromos járművek akkumulátorainak élettartam javítása szolgálatába állnak termékeik. 
A második és harmadik stratégiai pillér erősen összefonódik. A pilisszentiváni telephely látja el az európai régió összes logisztikai és pénzügyi folyamatát. Miközben a szériagyártás Ukrajnában és Észak Macedóniában zajlik, a szentiváni telephely felelős azért, hogy minden alapanyag időben, kellő mennyiségben és minőségben jusson el a gyártóbázisokra. Ezen összetett logisztikai folyamatok mozgatják a régiós pénzügyi folyamatokat, melyek könyvelése, szintén a magyar telephelyen történik, Pilisszentivánon realizálódik a teljes európai régió árbevételének 90 százaléka, azaz 192 millió euro, ami megközelítőleg 70 milliárd forint. A cég az elmúlt 10 évben megduplázta árbevételét, számtalan fejlesztést végeztek és ugyanezt a növekedést tervezik a következő években is. 

Hogy lehet ilyen sikeres egy cég? Ez sok tényezőtől függ, de az egyik legfontosabb a szakszerű vezetés. Tünde olyan vezető, aki okos, tettrekész, kezdeményező, lényeglátó és határozott. Keresi és megtalálja a megoldásokat, véghez is viszi azokat, jól kezeli, irányítja és vezeti az üzletet és a kollégáit, előre gondolkodik, helyi szinten és globálisan is. Teljesítménye, tudása, hozzáállása és eredményei miatt elismerik a Gentherm világában. Olyan csapatot alakított ki, amely nemcsak a cégért, hanem egymásért és a közösségért is tesz, folyamatosan keresi a lehetőségeket a jobbra, a megújulásra és a fejlődésre, ezeknek az élére áll és véghez is viszi. Sokat tesz a kollégáiért, valamint azért, hogy fejlődhessenek és ehhez megfelelő eszközök álljanak rendelkezésükre egy modern, élhető munkakörnyezetben.


Mindezek közben pedig messzemenően figyelembe veszi a község, Pilisszentiván igényeit is. Minden esetben kikérte és kikéri az önkormányzat véleményét a döntések meghozatala előtt, amikor ez szükséges. Közte és a polgármesteri hivatal között kiváló a munkakapcsolat és az együttműködés.
Ezáltal nemcsak az általa irányított vállalat köszönhet sokat Tündének, hanem Szentiván is. A folyamatos fejlesztés, innováció során új, világszínvonalú technológiák jönnek a faluba. Mintegy 300 kollégával dolgozik a telephelyen, akik közül sokan a faluból, a régióból járulnak hozzá a cég és ezáltal a község sikerességéhez, és Pilisszentiván hírnevét is viszik messzire az országban és világszerte is. Fontos számára, hogy a Gentherm jól prosperáló, fair munkáltatóként legyen jelen Pilisszentivánon és a régióban, igazi partnere legyen a helyi közösségnek. 
Mindezek miatt Pilisszentiván Község Önkormányzata úgy döntött, Győri Tündének a Pilisszentivánért Emlékérmet adományozza.

  

 

Szentiváni Újság
 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu