Pilisszentiván.hu
2024.04.20. Tivadar napja van

Megjelent a Szentiváni Újság novemberi száma

Megjelent a Szentiváni Újság novemberi száma

 

Már megjelent és hamarosan minden háztartásba eljut a novemberi Szentiváni Újság.

 

A november 26-án ünnepélyes keretek közt átadott két új múzeum létrejöttéhez vezető útról olvashatnak a lap hasábjain. Két fontos szereplő, Balasi Anikó kulturális referens, mint a kiállítások létrehozásának egyik mozgatórugója és fő koordinátora, valamint Marlok Tamás, az első régészeti lelet megtalálója enged bepillantást abba, ők hogyan élték meg az átadót megelőző hosszú, munkával teli folyamatot. 

Októberi események is helyet kaptak a lapban: beszámolót olvashatnak a zene és az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségről és az 1956-os forradalom megemlékezéséről, melynek keretében átadták a Pilisszentivánért emlékérmeket is. A díjazottak, Győri Tünde, dr. Gábeli Márta és dr. Nádor Emese méltatását az újságban mellékelt QR-kódok segítségével olvashatják a Szentiváni Újság honlapján.
Hírt adunk a Német Nemzetiségi Önkormányzat könyvbemutatóval egybekötött utcanévavatójáról, valamint a könyvtári napok keretén belül megtartott író-olvasó találkozókról is.

Polgármesteri interjúnkban Poppréné Révay Gyöngyi sikeres pályázatokról és elmaradt, de bepótolt találkozásokról mesél. 

Hosszú, gazdag életéről és a hitről beszélgettünk a település legidősebb lakójával, Pánczél Tivadarné Ági nénivel, annak apropóján, hogy nemrégiben töltötte be kilencvenedik életévét.

Megtalálhatják még a lapban az adventi és karácsonyi időszak programjainak ajánlóját és a szentiváni sportsikereket is.

Kellemes olvasást kívánuk!

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu