Pilisszentiván.hu
2018.11.20. Jolán napja van

Lakossági fórum a településképi szabályozásról

Tisztelt Lakosság!

2017. november 28-án (kedden) 18.00 órai kezdettel lakossági fórumot tartunk az álalános iskola aulájában.

A rendezvény témája:

  • Településképi Arculati Kézikönyv
  • Településképi Rendelet Tervezet
  • Pilisszentiváni Zöldfelületi Útmutató

2017. június 9-én került sor a kézikönyv kidolgozását indító lakossági fórumra, melyen a főépítész rövid vetítéses előadás keretében ismertette a kézikönyv tartalmával és az új településképi jogszabályokkal kapcsolatos tudnivalókat.

A Településképi Arculati Kézikönyv Pilisszentiván közigazgatási területére készül. A kézikönyv célja a település örökségének településképi és szerkezeti szempontból történő bemutatása, valamint az eltérő karakterű településrészek lehatárolása és jellemzése.

A Településképi Rendelet tervezet a kézikönyv megállapításaira alapozva, a településkép alakításával összefüggő előírásokat, illetve a témához kapcsolódó korábbi önkormányzati rendeleteket tartalmazza. A helyi értékvédelemről, a településképi véleményezésről, bejelentésről, kötelezésről, valamint a reklámok elhelyezhetőségéről szóló rendeletek az új jogszabályi előírásoknak megfelelően épültek be a szövegbe.

A Pilisszentiváni Zöldfelületi Útmutató a település jelentős méretű értékes zöldfelületének megóvása érdekében, természetvédelmi jótanácsokkal látja el a lakosságot és a növények telepítésével, gondozásával kapcsolatban nyújt hasznos információkat.

A településképi arculati kézikönyv eddig elkészült anyaga, a településképi rendelet tervezete, a pilisszentiváni zöldfelületi útmutató megtekinthető és véleményezhető a település honlapján.

Kérjük, tisztelje meg a fórumot jelenlétével, mondja el vagy írja meg véleményét, javaslatait!

A műszaki irodán vagy a honlapon a „Településképi arculati kézikönyv” címszó alatt található dokumentumokkal kapcsolatban lakossági véleményeket írásban, 2017. november 30-ig lehet eljuttatni az önkormányzathoz a muszak@pilisszentivan.hu e-mail címen vagy az önkormányzatnak címzett levélben (Pilisszentiván Község Önkormányzata, 2084 Pilisszentiván, Szabadság u. 85.)

Pilisszentiván, 2017. november 20.

Poppréné Révay Gyöngyi
polgármester


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu