Pilisszentiván.hu
2024.06.21. Alajos, Leila napja van

Kakasfőzés - VIDEÓ

 Kakasfőzés - VIDEÓ

A Pilisszentiváni Nyugdíjas Egyesület tavaly sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban hagyományőrző programok szervezésére, így július 10-én ezúttal ők rendezték meg a kakasfőzést. 
 

A Tájház udvarán három csapat üstjeiben főttek a kakasok és egyéb állatfajták. A nyugdíjasok Pilisi jércék és kakasok nevű csapatukkal képviseltették magukat, az üstben 93 kiló kakashús főtt, köretként 30 kg lisztből és 200 tojásból készült nokedlit kínáltak. A Sörkakas-sokk csapata gulyással és pacallal, a Pilisi kakasok pedig körömpörkölttel vendégelték meg az asztaluknál helyet foglalókat.

A rendezvényre kilátogatott Poppréné Révay Gyöngyi polgármester, aki kiemelte: azért különleges ez az alkalom, mert idén a civilek szervezésében valósult meg. (A kakasszépségverseny és kakasfőző verseny hagyományosan az önkormányzat majálissal egybekötött rendezvénye, amely a vírus miatt tavaly és idén is elmaradt.) A 2019-ben indult Magyar Falu Programban már lehetőségük van a civil egyesületeknek is támogatásra pályázni, ez a kakasfőzés ennek keretében jöhetett létre. 

A nap zenei aláfestéséről a Die Spitzbuben zenekar gondoskodott, valamint a solymári Cédrus Táncegyüttes adott elő két táncot, ezzel színesítve a jó hangulatú programot.

Szentiváni Újság

A PilisTV-nek a Nyugdíjas Egyesület elnöke, Ziegler Ferencné és a polgármester adott interjút, a felvételeket megtekinthetik a YouTube-on, képgalériánkat pedig itt nézhetik meg.


Kakasfőzés Szentivánon

A Spitzbuben és a Cédrus a kakasfőzésen


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu