Pilisszentiván.hu
2024.04.19. Emma napja van

Jótanácsok nyárra körzeti megbízottunktól

Jótanácsok nyárra körzeti megbízottunktól

Papik András pilisszentiváni körzeti megbízott néhány hasznos tanáccsal szolgál a nyári időszakra. Mit tehetünk értékeink biztonságáért, ha elutazunk otthonról?

A járványhelyzet miatti korlátozásokat fokozatosan feloldják, az idő melegszik, egyre többen indulnak útnak hosszabb-rövidebb időre. Amennyiben hosszabb utazást tervezünk, egyeztessünk egy megbízható szomszéddal, akinek átadjuk a kulcsokat, hogy időnként átmenjen üresen álló ingatlanunkba szellőztetni, felkapcsolni a villanyokat, üríteni a postaládát.

Családi házaknál célszerű kültéri mozgásérzékelő lámpát felszerelni, mert ez felhívhatja a szomszédok figyelmét, ha valaki a sötétben jár a ház körül.

A sűrű növényzet kiváló rejtekhely lehet a betörők számára, ezért ritkítsuk meg a bejárathoz, ablakhoz közel álló fák, bokrok ágait.

Távozáskor győződjünk meg arról, hogy bezártuk az ablakokat, és élesítsük a riasztót, amennyiben van felszerelve. A törésvédelmi fóliák láthatatlan védelmet nyújtanak nyílászáróink üvegeinek.

Ezenkívül hasznosak lehetnek még az automata vagy programozható villanykapcsolók, az időzített világítás azt az illúziót kelti, hogy a ház lakói otthon vannak.

Ne posztoljuk ki a Facebookra, hogy mikor, hova, mennyi időre utazunk el, a nyilvános posztokat a betörők figyelhetik.

 

Amennyiben hazaérkezéskor úgy látjuk, illetéktelenek jártak a házban, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

 

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu