Pilisszentiván.hu
2021.03.07. Tamás napja van

​Farsangi fotó-pont a Fő téren!

Vigyáznunk kell arra, nehogy itt maradjon a tél! Gyere el a Fő térre, válassz ki egy figurát, bújj be a fényképe mögé, kérdd meg a társadat, hogy fotózzon le! Mosolyogj!
Böjtelő havába léptünk, hiszen február első napjait tapossuk már. Mivel egyszerre nem lehetünk sokan egy helyen, több napot is szánunk arra, hogy biztonságban eltemessük Farsang Tónit! A farsangtemetési életkép február 5. és 17. között várja a kíváncsi szemeket.


A fotó-ponthoz modellt álltak a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Tánccsoport tagjai.
A biztonságos fényképezés érdekében kérjük, hogy az arcod ne érjen a táblához. Ha szeretnéd, küldd el nekünk a fényképed e-mailen, szívesen közzétesszük a Facebook oldalunkon. (balasianiko@pilisszentivan.hu)
Köszönjük! Jó szórakozást kívánunk!

Tudtad?

A farsang eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza. Szaturnusz isten tiszteletére rendeztek hétnapos vigasságokat, majd ez az ünnepség elterjedt a középkori Európában is.
Már Mátyás király udvarában is divat volt az itáliai mintára megrendezett álarcos-maszkos mulatozás. Magyarországon a legnagyobb hagyománya a Mohácson megrendezett Busójárásnak van. Forrás: A farsang története és szokásai – Végh Tímea és Dombi Edina (Tudománypláza 2014.)


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu