Pilisszentiván.hu
2019.10.18. Lukács napja van

DMRV tájékoztatása vízkorlátozásról


Az elmúlt időszak rendkívüli meleg időjárása az átlagos napi ivóvízfogyasztás kétszeresénél is magasabb értéket eredményezett. A DMRV a fogyasztási igényeket kielégítette. Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint a rendkívüli időjárás tovább folytatódik és ennek okán az ivóvíz-fogyasztási igény további növekedésére kell számítani. A Katasztrófavédelem harmadfokú hőségriadót rendelt el a mai naptól vasárnap (06.16.) éjfélig.

A DMRV Zrt. minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás érdekében. Mindezek ellenére a fogyasztási igények további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén előfordulhat nyomásesés vagy átmeneti vízhiány.

A DMRV Zrt. kéri az Önkormányzatoktól az 1995. évi LVII. törvény 4. c.) pont és a 58/2013(II.27.) Korm. rendelet 83. alapján az I. fokozatú vízkorlátozás elrendelését.

Az alapvető ivóvízigények kielégítése érdekében - kiterjedt vízhiányok elkerülése végett - a VÍZMŰVEK kéri a Felhasználókat, hogy - LOCSOLÁST, GÉPJÁRMŰMOSÁST, HÁZI MEDENCETÖLTÉST - a kánikula időtartamára szüneteltessék.

Ugyancsak kérjük a kommunális ivóvízrendszerre kapcsolt automata locsoló berendezések leállítását.

Segítő együttműködésüket megköszönve:

DMRV Zrt.  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu