Pilisszentiván.hu
2024.07.27. Olga, Liliána napja van

Díjátadó piknikkel

Díjátadó piknikkel

Május 14-én, szombaton délelőtt első alkalommal adták át Pilisszentiván Község Önkormányzata újonnan alapított elismerését, a Pilisi Len díjat egy kellemes családi piknik keretében.

A díjat azzal a céllal hozták létre, hogy elismerjék azok munkáját, akik sokat tesznek Pilisszentiván természeti értékeinek védelméért. A hagyományteremtő díjátadót és családi napot a madarak és fák napjához legközelebb eső hétvégén rendezte meg a település. Szentiván egyik büszkesége, a díj nevét is adó, őshonos pilisi len is ebben az időszakban virágzik. 

A derűs időben sok család telepedett a fűre pikniktakarójával. A gyerekek a Picuri Muri vidám koncertjét hallgatták, a helyszínen felállított ökojátékokkal játszottak vagy a kézműves sátorban alkottak. A színpadon Poppréné Révay Gyöngyi polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Brandhuber Ádám alpolgármester, a Pilisi Len díj kuratóriumának elnöke jelentette be, hogy idén Karlné Menráth Réka, a Pilisi Len Látogatóközpont környezeti nevelője érdemelte ki az elismerést. Ezután a felterjesztő, Keszléri Gyöngyvér óvodavezető méltatta a díjazottat. Tőle megtudhattuk, hogy Réka hosszú évek óta különösen nagy hangsúlyt fektet szemléletformálásra a szentiváni gyermekek körében, és arra, hogy megmutassa nekik és megszerettesse velük a Szénások apró csodáit a barna varangytól a pilisi lenig. Az oklevelet, egy pilisi lent ábrázoló plakettet és kitűzőt Brandhuber Ádám a díj kuratóriumának két másik tagjával, Szabó Csillával, a Pilisi Parkerdő Zrt. osztályvezetőjével és Novák Adriánnal, a DINPI tájegységvezetőjével közösen adta át. A rendezvényt Menczer Tamás államtitkár is meglátogatta, aki a díj átadása után köszöntötte a vendégeket és gratulált a díjazottnak, valamint Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és Zagyi László, az Erdők a Közjóért Alapítvány kuratóriumi elnöke is részt vett az eseményen.

Az ünnepélyes pillanatok után tovább folytatódott a piknik. Akinek kirándulni volt kedve, a Pilisi Len Látogatóközpont munkatársai által vezetett túrákon vehetett részt, aki a helyszínen maradt, Metzger Bálint hangulatos harmonikajátékát hallgathatta. A színpadi előtti látványos dekoráció Bakos Márta, a Virág Galéria tulajdonosának keze munkáját dicsérte. 

A Szentiváni Újság fotóit a Galériában tekinthetik meg.

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu