Pilisszentiván.hu
2020.08.12. Klára napja van

A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Tájékoztatója

Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület tagjai most is végzik mind polgárőri, mind pedig önkéntes tűzoltói tevékenységüket, a változás csupán a hogyan-ban van, melyről most röviden beszámolunk.

Ahogy most csináljuk:

Polgárőreink szokásosan, fokozott higiéniai figyelem mellett végzik közterületi járőrtevékenységüket elsősorban településünkön. Az előre tervezett járőrtevékenységek mellett az ajánlásokat figyelembe véve egyeztettük össze és folyamatosan látjuk el a 24 órás polgárőr ügyeletet, mely segítségével még többet vagyunk közterületen, valamint elérhetőek vagyunk ügyeleti rendszerben a nap 24 órájában azonnal 2 fővel, ez is egy heti előre megírt ügyeleti vállalás alapján történik.

Kollégáink a felajánlásnak megfelelően idősek alapvető élelmiszereinek, gyógyszereinek beszerzését is végzik, itt szeretnénk megjegyezni, hogy tagjaink szolgálati autóval, egyenruhában és fényképes polgárőr vagy tűzoltó igazolvánnyal, valamint polgármesteri igazolással látják el ezen feladatukat, ezzel is szeretnénk elkerülni a visszaéléseket!

Kiszerveztük - mert Ők a legveszélyeztetettebb korosztály - a 65 év feletti Kollégákat a napi szolgálatellátásból, így Ők most kényszer pihenőre, ha van kedvük otthoni háttérmunkára vannak ítélve egyesületen belül is!

Az első operatív megbeszélés óta egyeztetünk a polgármester asszonnyal, követjük a szigorításokat, változásokat. Töltjük a védelmi naplót, melyben rögzítésre kerülnek a napi elvégzett, a védekezéssel és a kezeléssel kapcsolatos intézkedések, beavatkozások, megtett kilométerek, bevetett, elhasznált felszerelések stb.

Szoros együttműködéssel dolgozunk a községgazdálkodás embereivel, fertőtlenítő szerrel segítjük a közterületek fertőtlenítését, ha szükséges akkor polgárőreink biztosítással, lezárással, tűzoltóink vízkészlettel, vízszállítással állnak rendelkezésükre.

Megrendelésre került 1000 db szájmaszk, melyet Pilisszentiván Község Önkormányzata finanszíroz, a beszerzést a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület koordinálja. A maszkok a megelőzésben dolgozók biztonságát fogják szolgálni.

Egyesületünk beszerzett 9 db egyszer használatos egészségügyi védőoverált, rendelkezünk kézfertőtlenítő géllel minden autónkon és egyenlőre tartalékban is, valamint vannak maszkjaink is.

Tűzoltóink folyamatosan, 24 órában látják el az önállóan beavatkozó ügyeletet, riasztások alkalmával, káreseteknél fokozott figyelmet fordítanak a higiéniai szabályok betartására!

Megnövekedett szervezési és adminisztrációs feladatainkat igyekszünk maradéktalanul elvégezni, köszönjük minden Kollégánk még aktívabb részvételét az önkéntes munkában, akik most iskolájuk / munkájuk szüneteltetése miatt vagy mellett több feladatot vállalnak az egyesületi tevékenységből, segítve ezzel az egyébként az adminisztrációval és szervezéssel foglalkozó elnökségi tagok szintén önkéntes munkáját, a megnövekedett óraszámban és feladattal működő egyesületi tevékenységet.

Folyamatos egyeztetéseken veszünk részt a polgármester asszonnyal, a társszervek képviselőivel, közintézményeink vezetőivel együtt gondolkozva, tapasztalatainkat megosztva egymással igyekszünk legjobb tudásunk szerint segíteni a korlátozások átvészelését, a megoldás elősegítését.

Nagy segítség lenne, ha mindenki megtenné a tőle telhetőt! Otthon kell maradni! Kizárólag munkába és napi egyszer, egy fő boltba járására kellene szűkíteni a kijárást! Az idősebb korosztály használja ki a felajánlott bevásárlási lehetőséget, ezzel is hozzájárul a vírus miatt bevezetett korlátozások mielőbbi feloldásához!

Köszönjük mindenki türelmét, támogatását, együttműködését!

Hajrá Pilisszentiván, Mi dolgozunk tovább Önként, Önökért Pilisszentivánon, Pilisszentivánért!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu