Pilisszentiván.hu
2024.06.16. Jusztin napja van

A képviselő-testület márciusi döntései

A képviselő-testület márciusi döntései

 

A képviselő-testület március 7-ei ülésén fogadta el a község költségvetését. A teljes költségvetés főösszege (bevételek, kiadások) 1,8 milliárd forint, melyből az önkormányzati főösszeg kb. 1, 4 milliárd, a polgármesteri hivatalé 193 millió, az óvoda költségvetése pedig 198 millió forint. Az általános tartalékkeret 330 millió forint, 7,2 millió forintot zöldfelület felújítására, csaknem 27 millió forintot pedig stratégiai, beruházási tartalékként különítenek el. 

 

A KLS 96 kft. vételi ajánlattal fordult az önkormányzathoz az 1486 hrsz.-ú ingatlan 2980 m2 területű ingatlanrészére. A testület úgy döntött, hogy a területet nem kívánja értékesíteni. Ismét téma volt a régészeti kiállítóhely működésének rendje. A döntés értelmében a kiállítótér hétköznap és hétvégén előzetes telefonos egyeztetést követően látogatható, a belépődíj 500 forint, nemzeti ünnepeken ingyenes. Nem engedélyeztek a képviselők egy közterület-használati kérelmet. A kérelmező vállalkozó a CBA előtti területen kívánt volna egy kis faházban reggelizőhelyet üzemeltetni. Kamerarendszer bővítéséről is született döntés, erről itt írtunk.


Korábban már beszámoltunk arról, hogy a templom és az iskola közötti területet rendezni kívánja az önkormányzat az egyházközség együttműködésével. A tervek elkészítésére árajánlatot kértek be. A legkedvezőbb ajánlatot a Gardenworks Kft. adta 3 420 000 forint + Áfa értékben. Az ár tartalmazza a teljes tervdokumentációt, a helyszíni szemlétől a kiviteli terven, öntözőrendszeren, úttervezésen, világításon stb. át egészen a geodéziai felmérésig. Elfogadták a képviselők az orvosi rendelő elkészülésének április 29-ei határidejét is.
Vételi ajánlat érkezett az önkormányzat tulajdonában lévő 2310, illetve 2311 hrsz.-ú ingatlanokra, melyek szomszédosak a 028/4 hrsz.-ú, a kérelmező tulajdonában lévő erdővel. Az ingatlanok a HÉSZ alapján erdő besorolásúak, a földhivatal szerinti művelési águk rét, tehát nem beépíthetőek. A testület úgy döntött, nem kívánja értékesíteni a területet. Elfogadták a Slötyi melletti árok rendezésére és fásítására benyújtott bruttó 700 000 forintos ajánlatot, a munkálatokat Heim Márton vállalkozó végzi majd. A vállalkozó a Tündérkert fenntartására is adott ajánlatot, bruttó 500 000 forint/év összegben, melyet szintén elfogadott a testület. 


Új rendeletben alapított díjat az önkormányzat „Tiszta falu. Boldog falu. Pilisszentiván.” néven. Erről részleteket korábbi cikkünkben olvashatnak.
Még egy ingatlanvásárlásról született döntés, a 2425/2 hrsz.-ú, 873 m2 területű ingatlant vásárolja meg az önkormányzat 1 400 000 forintért. Utolsó témaként az alábbi út- és járdafelújításokról döntöttek: a Fenyves – Óvoda utcai burkolatbeszakadás, a Szabadság úti híd hídfő burkolatának helyreállítása, a Bányatelepen hat burkolatsüllyedés, a Szőlő utcai forgalomcsillapító küszöbök megszüntetése, az Aranyhegyi patakmeder rendezése és a Jóreményég utcában a temető főbejáratánál a burkolat javítása. A javítások értéke összesen kb. 7 millió forint.

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu