Pilisszentiván.hu
2024.03.29. Auguszta napja van

65 év kántorság – Neubrandt Ferencet köszöntötték a templomban

Különleges misén vehettek részt június 12-én a szentiváni hívek. Ezen a napon ugyanis 65 év kántori munka elismeréseképpen köszöntötték Neubrandt Ferencet az egyházközség és az önkormányzat tagjai. 

 


Bár a közelmúltban nyugdíjba vonult, Feri bácsi orgonajátékát hallhatjuk még a miséken, továbbra is örömmel kíséri az egyházi énekeket.

Kántori pályáját 1956-ban kezdte, 1984-től az ő feladata lett a liturgiák zenei kísérete. Kántorsága alatt többször felújították a hangszert, majd 1990-ben megépült a jelenlegi új, tízregiszteres orgona. Ennek utolsó felújítására 2016-ban került sor, felszentelése, megáldása Csaba atya nevéhez fűződik. Az ő kezdeményezésére Ferenc pápa – érdemei elismeréseként – pápai áldásban részesítette Neubrandt Ferencet.

Csaba atya régóta készült arra, hogy Feri bácsi munkáját megköszönje, de a mostani eseményt már nem érhette meg. Megvalósult azonban az a kívánsága, hogy a gitáros énekkar is szerepet kapjon az ünnepségen, köszönetét pedig Baranyai Renáta tolmácsolta. Feri bácsit az egyházközség nevében Metzger Balázs, a nemzetiségi önkormányzattól pedig Richolm Erik és B. Szabó Károly köszöntötte. Pilisszentiván önkormányzatának nevében Poppréné Révay Gyöngyi polgármester megható szavakkal méltatta Feri bácsi munkásságát, Marlokné Somogyi Ildikó és Őri Lajos képviselőkkel közösen átadta az önkormányzat ajándékát. A megjelentek vastapssal köszöntötték az ünnepeltet, aki a mise végén, zárásként még orgonált egyet.

Az ünnepséggel záródó miséről a PilisTV felvételt készített, melyet hamarosan láthatnak a csatorna műsorán vagy elérhető bármikor a YouTube-on. További képeket a Galériában találnak.
 

 

Szentiváni Újság
Fotó: Barcsik Géza


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu