Pilisszentiván.hu
2024.04.18. Andrea, Ilma napja van

Újra együtt ünnepelhettük a Napfordulót!

Újra együtt ünnepelhettük a Napfordulót!

Egy év kihagyás, hosszas szervezés és sok-sok újratervezés után 2021. június 18-án végre újra együtt ünnepelhettük a Napfordulót.

A járványhelyzet miatt ugyan nem szervezhette meg az önkormányzat a többnapos, nagyszabású fesztivált, ennek ellenére sikerült valóban ünnepi, meghitt és vidám hangulatot varázsolni a Slötyi partjára, ahol a vendégeket néhány szóban Poppréné Révay Gyöngyi polgármester köszöntötte, örömét fejezve ki aziránt, hogy újra, egy rendezvény keretén belül együtt lehetnek a szentivániak. Az eseményre eljött Menczer Tamás, a  tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár is, aki elmondta, hogy a sikeres oltási programnak köszönhetően lassan újraindulhat az élet mindenhol.

A tó körül idén is megcsodálhatták a látogatók a szentiváni iskolások és óvodások alkotásait, melyek ezúttal a "Két világ között" témakörében születtek. A fáklyás kiállítás idén is meghitt hangulatot adott a rajzoknak.

A tó körbesétálása közben bárki elkészíthette saját napkerék koszorúját, készültek is százával a szebbnél szebb darabok. A mulatság sem maradhatott el, a jó hangulatról Sax Norbert, Wieszt Árpád és Zwickl Márton gondoskodott, meg persze a finom ételek és italok. 

Sötétedéskor a polgárőrök és tűzoltók jóvoltából újra meggyulladt a máglya a tó közepén. Szinte azonnal lángra is kapott, ami nem véletlen, hiszen egy aznap házasodott ifjú szerelmespár gyújtotta meg, miközben Lévai Tímea és Poppre Ádám az alkalomhoz illő megzenésített verseket énekelt.

Az eseményre rengetegen látogattak ki, ami azt mutatja, hogy az emberek már vágytak a közösen megélt pillanatokra. Reméljük, hogy ezzel a szép ünnepléssel végre elindulhat a rendezvények sora, és sokszor lesz még alkalmunk idén együtt mulatni, beszélgetni. 

További képek a Galériában.

Szentiváni Újság
Fotók: Hajba András


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu