Pilisszentiván.hu
2024.04.16. Csongor napja van

Összefogás a tisztább faluért

Összefogás a tisztább faluért

Közösségi összefogással tisztult meg Pilisszentiván május 15-én szombaton. A programot Marlokné Somogyi Ildikó képviselőasszony szervezte meg és fogta össze,

a civil szervezetek – horgászegyesület,  tűzoltó- és polgárőr egyesület, nyugdíjas egyesület, Faluszépítők egyesülete és a nagycsaládosok – mellett képviselők és szentiváni lakosok egyaránt csatlakoztak. A zsákokat és a kesztyűket, majd a szemét elszállítását az önkormányzat biztosította, a résztvevők csokit kaptak köszönetképpen.

A falu belterületeinek takarítása egész évben folyamatos, a mostani akció inkább a bel- és külterületek határaira irányult, ahova sajnos még mindig nagyon sokan hordják ki a veszélyes és a kommunális hulladékot is. A településrészeket felosztották az önkormányzat résztvevő tagjai között, a következő területeken folyt a szemétszedés:

 - Slötyi és környezete (Poppréné Révay Gyöngyi),
 - a  lakótelep környezete és a Templomhegyi fenyves (Marlokné Somogyi Ildikó),
 - a buszfordulótól a Jági tóig, Kálvária területe (Őri Lajos),
 - Kuczmag rét, orvosi rendelő környezete a Jókenyérig (B. Szabó Károly),
 -  papi földektől a Hungária telepen át a Jági tóig (Richolm Erik).

A legszennyezettebb rész a fentiek közül a Hungária telep mögötti terület volt, ahol hatalmas mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot szedtek össze, és még így is maradt bőven.

SZÚ



  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu