Pilisszentiván.hu
2024.07.27. Olga, Liliána napja van

Önkormányzati döntések áprilisban

Önkormányzati döntések áprilisban

Pilisszentiván képviselő-testülete április 11-én tartotta e havi rendes ülését, összefoglaltuk a legfontosabb döntéseket.

Az óvoda vezetője azzal a kéréssel fordult a képviselő-testülethez, hogy engedélyezzen a testület egy 4 órás státuszt  az óvodában. A kérés indoka az, hogy a közelmúltban az óvodába érkezett ukrán gyermekek beszoktatása a megszokottól eltérően hosszabb időt vesz igénybe. A négyórás státusz ezt könnyítené meg, ezért engedélyezte a képviselő-testület 2022.június 30-ig. A polgármesteri hivatalban található nyomtató már elég régi, egyre több és költségesebb javítás szükséges a működéséhez, ezért most egy új nyomtató beszerzéséről született döntés, melyre bruttó 2 222 500 forintot biztosított a képviselő-testület az általános tartalékkeret terhére. Útfelújítások tervezéséről (útfelújítás és vízelvezetés) is döntöttek ezen az ülésen, a Bányász utcára és a Klotz Miklós köz lépcsőjére vonatkozóan. A felújítások tervezését a RENTA PLUSZ Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. végzi, bruttó 3 937 000 forint értékben. A Rádler Építész Irodát bízta meg a képviselő-testület a Rét u. 40-es szám alatti ingatlan fennmaradási és továbbépítési engedélyének megszerzéshez szükséges tervezéssel bruttó 1 150 000 forintos értékben.

Tűzjelzőberendezés telepítéséről is született döntés, a tűzjelzőt a József Attila u. 9-11-es számok alatti állandó kiállítóhelyek épületébe helyezik. A rendszer kiépítését a B-Angel Kft. végzi bruttó 216 669 forintért. A távfelügyeletet pedig a Multialarm látja el 2000 forint/helyszín/hó+ Áfa összegben. Lakossági bejelentések alapján a község több helyszínén is szükséges a fák gallyazása, erre biztosított a testület bruttó 546 100 forintot. A helyszínek a következők: Szabadság sor, Bem utca alja, Fenyves utca és a postánál. 

A Cserkészotthon betonelemekből álló kerítése rossz állapotban van, a betonelemek bedőltek, eltörtek, az oszlopok nincsenek bebetonozva, csak beásva, ezáltal mozognak. A kerítés felújításra szorul, mert félő, hogy néhány helyen bedől. A határozat értelmében a kerítés helyreállítási munkáinak elvégzésével Iflinger Mátyás vállalkozót bízzák meg, aki 900 000 forintért végzi el a javítást. Szintén lakossági kérések alapján napelemes kandelábereket telepítenek a falu két pontján: a Táncsics utca végénél két darabot és az Otello utcában egyet. A kandeláberek telepítését az Eurosolar kft végzi, bruttó 1 223 010 forintért. 2,5 millió forintot biztosít az önkormányzat a posta 2-es számú szolgálati lakásának felújítására. A felújításba beletartozik a vizesblokk és a konyhabútor felújítása, az áramszerelés, tisztasági festés és nyílászárócsere is. 
A hamarosan elkészülő orvosi rendelőben az elektromos rendszer bővítése miatt szükséges az elektromos szekrény szabványosítása, kapacitásának bővítése. Ezt a munkát az Álomszer Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. végzi majd el bruttó 1,8 millió forintért. Szerződéskötésről döntött az önkormányzat a Pilis Rohr kft-vel a Klapka utca (Nagykovácsi utca és Izabella utca közötti szakasz) és a Szőlő utca (Szüret utca és Izabella utca közötti szakasz) csapadékvízelvezetésének terveztetésére 6 032 500 forint összegben.

Pilisszentiván közrendjét és közbiztonságát a Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrse biztosítja. A rendőrs vezetőjének törvényi kötelezettsége, hogy évente egy alkalommal beszámoljon a település közbiztonsági helyzetéről. Tolnai Ildikó rendőralezredes, az őrs vezetője idén is megküldte a beszámolót, melyből kiderült, hogy Pilisszentivánon továbbra is alacsonyak a bűnözési mutatók, amely köszönhető a térfigyelő kamerarendszernek, a polgárőrség, a közterületfelügyelet és a rendőrség hatékony munkájának. 2021-ben 14 bűncselekményt követtek el, amely 28,6%-os csökkenés a 2020-as évhez képest. A beszámolót a testület elfogadta, ahogy a helyi esélyegyenlőségi  programot és a hozzá kapcsolódó feladatokat is.

Megtárgyalták a képviselők a Fenyves utcai gyalogos feljáró kerítésének a javítását, melyre a testület br. 2 500 000 Ft keretet biztosít. A Strabag belterületi utak javítására is adott ajánlatot, a következő területekre: Hársfa utca burkolatsüllyedés, Gentherm parkoló burkolatfestése, Bányász utcai aknafedlap helyreállítása, Tájház előtti burkolat javítása és a vízelvezetés átalakítása. A javítások összesen bruttó 1,4 millió forintba kerülnek. Emellett döntés született egy családtámogatásról a közelmúltban leégett családi ház kapcsán és az orvosi rendelő tisztasági festéséről is.

Szentiváni Újság
 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu