Pilisszentiván.hu
2024.06.15. Jolán, Vid napja van

Oltási körkép

Oltási körkép

Országszerte, így településünkön is folyamatosan nő a beoltottak száma. Dr. Gábeli Márta és dr. Nádor Emese háziorvosokat kérdeztük, hol is tartunk május közepén.

"Az oltásokkal nagyon jól haladunk az 1. számú háziorvosi körzetben – válaszolta kérdésünkre dr. Gábeli Márta. – Összességében azokkal együtt, akiket én oltottam a rendelőben és akiket oltópontra irányítottam, mintegy 1400 személy kapta meg valamelyik vakcinát. Ennek jelentős részét a rendelőben mi adtuk be a pácienseknek."
A doktornő az oltások szervezésénél már a fiatalabb korosztálynál tart. Természetesen mindig vannak az oltási névsorban frissen regisztrált idősebb személyek és krónikus betegek, ők előnyt élveznek a fiatal, egészséges személyekkel szemben. "A regisztráltakat változatlanul én hívom telefonon a rendelőbe, megadott időpontra, megadott vakcinára. Általánosságban elmondható, hogy Sinopharm vakcina szinte mindig rendelkezésre áll, így azonnal tudom immunizálni az oltásra várakozókat." 

Nádor Emese doktornő arról számolt be, hogy május közepére a Pilisszentiván 2. számú körzetben 1020 beoltott személy volt, és kb. 200-an vártak az oltásra. Közöttük vannak olyanok is, akik a fertőzésen már átestek, őket a betegség után enyhe esetben két hónap múlva, súlyosabb lefolyás esetén három hónap múlva lehet vakcinációban részesíteni. Oltják a várandósokat és a szoptatós kismamákat is. "A második körös oltásokra folyamatosan kapjuk az oltóanyagot  – tette hozzá –, viszont a jövőben az egyéni felelősségvállalásra alapozva egyre kevesebb oltóanyagot osztanak szét a praxisokba."

A témáról bővebben a hamarosan megjelenő Szentiváni Újságban olvashatnak.

Szentiváni Újság
 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu