Pilisszentiván.hu
2024.07.27. Olga, Liliána napja van

Műszaki ellenőrzés a Ságvári utcában

Műszaki ellenőrzés a Ságvári utcában

Május 12-én kora délután került sor a Ságvári utcában elkészült járda ellenőrzésére, úgynevezett műszaki bejárására. A bejáráson részt vett Poppréné Révay Gyöngyi polgármester, Kis Tibor műszaki ellenőr, a kivitelező cégtől Vörös Gábor építésvezető (Strabag), a hivatal képviseletében pedig Eversné Gönczi Ildikó műszaki főelőadó.

A Ságvári utca felújításának ez a második üteme, az első ütemben tavaly a DMRV cserélte le a főnyomócsövet és a lakossági vízvezetéket, emellett a külön bekötések is megtörténtek. Ezután kezdődött a járda felújítása, amire a Magyar Falu Program keretében nyert 5 millió forintot az önkormányzat. Ez a járda térkövezésére volt elég, a tervezési és a munkadíjat az önkormányzat tette hozzá.
Emellett leburkoltatta az önkormányzat azokat a területeket is, ahol 20-30 centiméter volt az aszfaltút és a járda között, illetve elvégeztették a szegélykövezést.

A munkálatok március közepén kezdődtek, a mostani műszaki átadás során pedig feljegyezték a hibákat, észrevételeket – többek között vizsgálják ilyenkor a felület egyenletességét és azt, hogy jó-e a lejtés a kapuknál, kocsibehajtóknál, az esetleges hibákat pedig javítják.

Az utca felújításának harmadik szakaszára a Magyar Falu II. Program keretében adott be pályázatot az önkormányzat, a 40 millió forintos útfelújításról remélhetőleg hamarosan pozitív döntés születik.

Szentiváni Újság



  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu