Pilisszentiván.hu
2024.03.19. József, Bánk napja van

Megjelent a Szentiváni Újság

Megjelent a Szentiváni Újság

Már megjelent, és hamarosan minden postaládába eljut a Szentiváni Újság májusi száma.

A tartalomból: 

Először adták át a Pilisi Len díjat, melyet a községi önkormányzat tavaly ősszel alapított, hogy elismerje és megköszönje azok munkáját, akik sokat tesznek Pilisszentiván természeti értékeinek védelméért. A díjátadót családi nappal összekötve tartották meg május 14-én, a jó hangulatú rendezvényről képes beszámolót találhatnak a lapban.

A Pilisi Len díjátadót hagyománnyá szeretné tenni az önkormányzat, minden évben a madarak és fák napjához legközelebbő eső hétvégén fogják megrendezni. E jeles napról is olvashatnak az újságban, méghozzá az első díjazott, Karlné Menráth Réka, a Pilisi Len Látogatóközpont munkatársának tollából.

A lapnak interjút adott Poppréné Révay Gyöngyi polgármester. A beszélgetésből kiderül, milyen problémák jelentkeztek eddig a szelektív és a zöld hulladék szállításában, és milyen lépéseket tett az önkormányzat a megoldásra. Emellett az orvosi rendelő bővítéséről, egy új tanösvény létrehozásáról is olvashatnak az interjúban.

A nemzetiségi nap színes programjaival köszöntötte Pilisszentiván a tavaszt április 30-án. A nyudíjas egyesület a Tájház udvarán rendezett hagyományőrző főzőversenyt, ahol minden csapat nyert, de leginkább azok, akik megkósolták az elkészült sváb ételeket. A német nemzetiségi önkormányzat májusfát állított a Fő téren, az állítást táncos fellépések kísérték. Mindkét eseményről beszámolót és fotókat találnak a Szentiváni Újságban.

Kellemes olvasást kívánunk!

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu