Pilisszentiván.hu
2024.10.26. Dömötör napja van

Megalakult az új Képviselő-testület

Megalakult az új Képviselő-testület

Pilisszentiván Község Önkormányzata 2024. október 2-án alakuló ülést tartott. A képviselők a napirendi pontokat és azok tárgyalási sorrendjét a meghívóban szereplő módon elfogadták. Elsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választási eredményeket, majd a képviselő-testület tagjainak ünnepélyes eskütétele következett. Ezt követően Richolm Erik polgármester ünnepélyes eskütételére került sor, majd a polgármesteri program ismertetése következett. Az alpolgármester megválasztása a szabályok értelmében titkos szavazással történt. Polgármesteri javaslatot követően, Pilisszentiván Község Önkormányzata Marlokné Somogyi Ildikó képviselőt választotta meg alpolgármesternek. Az alakuló ülésen megválasztott alpolgármester ünnepélyes esküt tett. A hír a "Részletekre" kattintva folytatódik. 

A napirendi pontok között szerepelt a bizottsági tagok megválasztása is.

A Területfejlesztési, beruházási, kulturális és német kapcsolatok bizottsága (Fejlesztési Bizottság) elnöke Markos Ferenc, képviselő tagok: Bodnár Ferenc és B.Szabó Károly.

A Pénzügyi Ellenőrző és Szociális Bizottság elnöke: Metzger Balázs, képviselő tagok Szulimán-Koczó Dóra és Markos Ferenc. A polgármester javaslatára a Képviselő-testület műszaki ügyekért felelős tanácsnoknak Markos Ferencet nevezte ki.

Az alakuló ülésen Richolm Erik polgármester Brandhuber Ádám volt alpolgármesternek és Őri Lajos volt képviselőnek megköszönte nemcsak az előző választási ciklusban, hanem az azt megelőző évtizedekben végzett munkájukat.


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu