Pilisszentiván.hu
2024.04.19. Emma napja van

Jótanácsok bicikliseknek körzeti megbízottunktól

Jótanácsok bicikliseknek körzeti megbízottunktól

Nyáron sokan váltanak négy kerékről kettőre, főleg, ha nem kell messzire menni. Papik András pilisszentiváni körzeti megbízott ezúttal a kerékpárral közlekedők számára ad néhány hasznos tanácsot, hogy járművük ne kerüljön illetéktelenek kezébe.

A biciklit minden esetben zárjuk le erős, vastag lánccal és jó minőségű lakattal, akkor is, ha csak pár percre szaladunk be a boltba, postára, gyógyszertárba.
Figyeljünk arra is, hogy mihez rögzítjük a kerékpárt: hiába az erős lánc és lakat, ha egy könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához kötjük ki.

Jegyezzük fel a kerékpár vázszámát, egyedi azonosító jeleit, mert ezek ismeretében könnyebb lesz megtalálni, ha esetleg mégis ellopnák.

Mindig megbízható üzletből, vagy magánszemélytől vásároljunk a kerékpárt! A valós értéknél jóval kedvezőbben kínált, papírokkal nem rendelkező jármű akár még bűncselekményből is származhat.

A rendőrség 2015-ben indította el a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár regisztrációs programját, amelynek során lehetőség van egyénileg vagy a rendőrség közreműködésével regisztrálni a kerékpárokat a www.bikesafe.hu oldalon.

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu