Pilisszentiván.hu
2024.07.13. Jenő napja van

Ízelítő a községi könyvtár új könyveiből

Ízelítő a községi könyvtár új könyveiből

2021. október - Mindszent hava

 

 

 

 

 

 

Katherine Rundell: A Hudson kastély kincse
Vita alig várja, hogy találkozzon a nagypapájával New Yorkban. Ám amikor meglátja a megtört öregembert, rögtön tudja, hogy komoly feladat vár rá. Vissza kell szereznie nagypapa otthonát, a titokzatos Hudson kastélyt, amit egy hírhedt szélhámos, bizonyos Sorrotore elvett tőle. Egy ügyes zsebtolvaj lány és két különleges adottságokkal rendelkező fiú segítségével nekivág, hogy megvalósítsa korántsem veszélytelen tervét.

 

 

Berg Judit : A keresők - A Seuso-kincs nyomában
Egy fesztiválozás reményében Az őrzőkből megismert középiskolások nyári munkát vállalnak a Balaton közelében, ahol hamarosan gyanús alakok bukkannak fel körülöttük. Renard felügyelő Párizsból nyaralni jön a gyerekeivel a Balatonra, ám pihenésük közben a magyar gimnazistákkal együtt szövevényes bűnügybe bonyolódnak, amely egyre szorosabban kapcsolódik a Seuso-ezüstökhöz. Ez a páratlan értékű leletegyüttes az előkerülése óta bűntények és gyilkosságok középpontjában áll, és a mai napig számtalan rejtély övezi.

 

 

A. J. Kazinski - Thomas Rydahl:  A hableány halála
1834., Dánia. A világhírre áhítozó, különc Hans Christian Andersen hazatér külföldi útjáról, ám nem fogadják tárt karokkal. Nem elég, hogy művei sem a kritikusok, sem a közönség körében nem aratnak tetszést, még azzal is gyanúsítják, hogy brutálisan meggyilkolt egy utcalányt. Ha nem akar búcsút inteni a fejének, neki kell felderítenie az ügyet.
 

 

 

Richard Bach: Jonathan Livingston, a sirály 
Jonathan nem hétköznapi sirály: a repülést nem a túlélés eszközének, hanem az önismeret útjának, az igazi szabadság kulcsának tekinti. Szokványostól eltérő életútja, mely eleinte megbotránkoztatást vált ki a közösség tagjaiból, egyre több sirály elé állít követendő példát. Jonathan szívhez szóló története természetesen az emberi kiteljesedés.

 

 

Eoin Dempsey: Fehér rózsa
A második világháború árnyékában két idegen számára a legnagyobb kockázat: megbízni egymásban. 1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német máskéntgondolkodó, Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, hogy kilátástalan az élete.


 

 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu