Pilisszentiván.hu
2024.04.13. Ida napja van

Doni Hősök Emléktúra

Doni Hősök Emléktúra

Pilisszentivánon a II. világháborús emlékműnél B. Szabó Károly, Pilisszentiván Község Önkormányzatának képviselője mond rövid ünnepi beszédet február 5-én szombaton 10 óra 15 perckor. További részletekről az alábbiakban, valamint a mellékletből tájékozódhatnak. 

A MATASZ Pest Megyei Szervezete az 1943-ban, a Doni harcokban résztvevő 2. magyar királyi hadsereg katonái és munkaszolgálatosai emléke előtt tisztelegve rendezi meg Pest-megyében a „Doni Hősök Emléktúráit”. A szervezet célja, hogy az emléktúrák során érintett települések emlékműveinél, katonasírjainál rendezett megemlékezésekkel ráirányítsa a civil lakosság figyelmét a II. világháborúban harcoló magyar katonák, munkaszolgálatosok, és az egykori honvédelmi miniszter, Nagybaczoni Nagy Vilmos vezérezredes emléke ápolásának fontosságára.

A COVID-19 vírusjárvány miatt életben lévő korlátozó rendszabályok az idei évben is csak az egynapos, egyénileg, illetve kiscsoportban végrehajtható emléktúrák szervezését teszik lehetővé. A MATASZ Pest Megyei Szervezete ennek megfelelően kettő alkalommal szervez egyénileg, illetve kiscsoportban végrehajtható emléktúrát. A másodikat február 05-én a Pilisvörösvár-Pilisszentiván Piliscsaba menetvonalon. Az emléktúrát végrehajtó személyek a települések hősi emlékműveinél, kiemelt katonai síremlékeinél az előre egyeztetett időpontig bevárják egymást és a települések választott vezetőivel, vagyis a polgármesterekkel közösen elhelyezik ott az emlékezés koszorúit, és gyújtanak mécsest. Pilisszentivánt B. Szabó Károly, önkormányzati képviselő képviseli.


Kapcsolódó dokumentumok

Doni Hősök Emléktúra
  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu