Pilisszentiván.hu
2024.02.21. Eleonóra napja van
Napforduló Ünnep

Napforduló Ünnep

Kezdődátum 2021.06.18. 17:00
Végdátum 2021.06.18. 22:00
Szervező Pilisszentiván Község Önkormányzata
Helyszín Pilisszentiván Tó part utca 3
Irányítószám 2084.
Város Pilisszentiván
Cím Tópart utca 3.

A 2021-es évnek úgy futottunk neki, hogy a Napforduló Fesztivált a jól bevált és sokunk által kedvelt formában - a tó körüli sétányon és a Kucmag réten - kétnapos rendezvény formájában szervezzük meg.

A koronavírus járvány azonban tavasszal nehezen adta alább, így a nagyszabású fesztiválhangulatról le kellett mondanunk. Tudjuk, hogy a közös élmények pótolhatatlanok, de az egészség, a lakosság biztonsága mindennél fontosabb.
A testületi tagokkal egyetértésben ezért úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk megosztani a lakosságot. Sokan rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ugyanígy jelentős azoknak a száma is, akik nem. A korlátozó intézkedéseket és a fokozatosság elvét szem előtt tartva, a napforduló hagyományát most nem fesztivál, hanem egy szép ünnep keretében szervezzük meg.
A Napforduló Ünnep idén a Tó körüli sétányon kap helyet. A község ezen természeti kincse olyan optimális rendezvény-környezetet biztosít, ahol biztonságban, meghitt környezetben ünnepelhetünk.
 

Ebben az évben a Napkerék ugyan nem gördül le a Kucmag rétre, de aki körbejárja a tavat, akár saját napkereket is készíthet. A napkerék-koszorú készítésének technikáját és menetét hamarosan megosztuk Önökkel, Veletek. Kövessék, kövessétek a posztokat a Facebook oldalunkon. 

  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu