Pilisszentiván.hu
2024.04.20. Tivadar napja van

Különleges helyi újságot adott ki Pilisszentiván önkormányzata

Különleges helyi újságot adott ki Pilisszentiván önkormányzata
Májusban megjelent a Pilisi Len - Zöld Újság első lapszáma Pilisszentivánon. A környezetvédelemmel, helyi természeti értékekkel, környezeti neveléssel foglalkozó ingyenes magazint az önkormányzat adta ki, szerkesztője a Varkapu.info vezetője, Gribek Dániel.

Pilisszentiván Község Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal jelentette meg a Pilisi Len - Zöld Újság első lapszámát májusban. A különleges magazin a hónap közepén érkezett meg a helyi lakosok postaládájába.

A környezet- és természetvédelemmel foglalkozó újság több aktuális témáról is részletes információt nyújt; ilyen például a Templomhegyi lépcső megújulása, különös tekintettel a fenyvesek kezelésére és a bálványfa irtására, de a Slötyi jövőjéről is kétoldalas cikk készült.

A lapból kiderül, hogy mi is az örökerdő-gazdálkodás, és Pilisszentiván határában hol találkozhat ilyennel a kiránduló. Emellett a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság helyi tevékenységéről és a Pilisi Len Látogatóközpont megújulásáról is olvashatnak a helyi lakosok. Poppréné Révay Gyöngyi beszámol arról, hogy miként szeretnék erősíteni a település zöld szemléletét, és az is kiderül, hogy pontosan hova terveznek Tündérkertet az őshonos gyümölcsfajták elültetésével.

"Az önkormányzat számára kiemelten fontos a zöld szemlélet, így komoly összeget fordítunk erre a részterületre: az adóbevételeink 2%-át, amely 2017-ben több mint 9 millió forintot jelent. Ebből az összegből végezzük a faültetéseket, a virágosítást, a tópart szépítését. De ebből a keretből a kommunikációra is költünk, gondolok itt például erre az újságra, ami nem meglepő módon a pilisi len nevét viseli" - nyilatkozta a Pilisi Len - Zöld Újságban Poppréné Révay Gyöngyi polgármester.

A Pilisi Len - Zöld Újság következő lapszáma várhatóan ősszel jelenik meg Pilisszentivánon, addig viszont az első lapszám alább végigolvasható.


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu