Pilisszentiván.hu
2024.03.28. Gedeon, Johanna napja van

A Polgármester tájékoztatója!

Tisztelt Szülők!

Az elmúlt hónapokban a világ híreit hallgattuk koronavírus ügyben, néhány hete már tudjuk, hogy minden ország érintett. Így Magyarország is. Március 12-én a kormány kihirdette a különleges jogrendet és bevezette a veszélyhelyzetet. Azóta sokminden megváltozott az életünkben. Tegnap este miniszterelnök úr bejelentette, hogy az iskolák hétfőtől bezárnak és digitális oktatás veszi kezdetét a járványügyi helyzet miatt. Azonnal felvetődik a kérdés, hogy akkor mi lesz az önkormányzati fenntartású óvodával községünkben? Hogyan tovább?
Hirtelen semmilyen intézményt nem lehet bezárni, különösen iskolát, óvodát nem. Felelőtlenség lenne a családokkal szemben. Éppen ezért, napok óta egyeztetek intézményeink vezetőivel a lehető legjobb megoldás érdekében.
A ma délelőtti egyeztetés alapján kérem, hogy aki meg tudja oldani óvodáskorú gyermekének, gyermekeinek a biztonságos, családon belüli felügyeletét, az tegye meg hétfőtől. Aki ezt nem tudja megtenni, annak biztosítjuk a felügyeletet a szentiváni óvodában. Kérem, hogy erről az óvodavezető asszonyt, Brandhuberné Keszléri Gyöngyvért értesítsék a hétfői napon. Hétfőre az étkezést megrendeltük már, éppen ezért minden szülő, aki otthon tartja a gyermekét, elviheti az ebédet egy ételhordóban, az óvodavezetővel egyeztetett időpontban.
Fel kell készülni arra, hogy az óvoda tartósan zárva marad, megfelelő előkészítés után, de mindenképpen úgy, hogy megoldjuk a gyermek felügyeletet. Hétfőn erről mindenkit tájékoztatunk.
Tisztelt Szülők! (iskola)
Az iskolai étkeztetést is megrendeltük már jövő hétre. Ezért hétfőn már elvihetik az ebédet a szülők ételhordóban, előre egyeztetett időpontban. Kérem, jelezzék az iskola vezetőjének, Milbich Mihálynénak, hogy igénybe veszik-e az étkeztetést, illetve azt, hogy igényelnek-e gyermekfelügyeletet az iskola bezárásának idejére.
Naponta fogom, fogjuk tájékoztatni Önöket, hogy a változó helyzethez mindenki tudjon alkalmazkodni.
Nem lesz könnyű időszak, de ígérem, hogy mindent megteszünk, hogy a legkevesebb nehézséggel, feszültséggel átvészeljük az előttünk álló heteket, hónapokat. Kérem, forduljanak bizalommal az intézmény vezetőihez és hozzám, együtt dolgozunk a biztonságos jövőért. Mindenre, mindenkire gondolunk, segítünk. Ismeretlen helyzet előtt állunk mindannyian, de együtt kell működnünk, így könnyebb lesz.
Vigyázzunk egymásra! Bízzunk egymásban! Kérem osszák meg a bejegyzést, közös érdek!
Köszönöm az együttműködésüket!
P. Révay Gyöngyi
polgármester


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu