Pilisszentiván.hu
2024.03.29. Auguszta napja van

Vízkorlátozás Pilisszentivánon is

Vízkorlátozás Pilisszentivánon is

Több településen is vízkorlátozásra van szükség az elmúlt napokban tapasztalható, egyre gyakoribb vízhiány miatt, mely Pilisszentivánt is érinti. A DMRV Zrt. közleményt adott ki, melyben tájékoztatnak a szolgáltatás problémáiról, és a lakosság együttműködését kérik a további korlátozások elkerülésének érdekében.

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki. A kánikula miatt megnövekedett az ivóvízfogyasztási igény ennek okán, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható.

A szolgáltató az alábbiakban kéri a lakosság együttműködését:

- Törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés), annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson.
- Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.
- Kérik továbbá az önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének szüneteltetését.

Amennyiben egy adott területen vízhiány lép fel a DMRV Zrt. lajtos vízellátást biztosít az ott élőknek.

Szentiváni Újság
 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu