Pilisszentiván.hu
2023.12.11. Árpád napja van

Rendkívüli döntések júniusban

Rendkívüli döntések júniusban

 

Rendkívüli ülést tartott az önkormányzat június 21-én, az ülésen öt napirendet tárgyaltak.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy az orvosi rendelő felújításának csúszása miatt az önkormányzat kötbérigényt jelentett a felújítást végző vállalkozó felé. A mostani ülésen arról döntöttek, hogy az igényelt kötbér összege 3 118 700 forint. Szintén téma volt már korábban az Erzsébet park útépítése, ezzel kapcsolatban most arról született döntés, hogy az útépítéshez kapcsolódó vízelvezetési munkák elvégzésére a Strabag Kft. 8 791 468 forintos ajánlatát fogadja el a testület. 
Kéréssel fordult a Gábeli MT Kft. az önkormányzathoz, mely szerint az orvosi rendelőt üzemorvosi tevékenység ellátására telephelyként használná. A kérelmet engedélyezte a testület.
Egy pályázaton való részvételről is a rendkívüli ülésen kellett dönteni. A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódóan írt ki pályázatot a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települések számára. A támogatás egyfajta tüzelőanyag megvásárlásához vehető igénybe, kemény lombos fa, lágy lombos fa, vagy barnakőszén. Nyertes pályázat eseten a tavalyi ellátási számot figyelembe véve ezzel 17 háztartás egyszeri támogatását biztosítaná az önkormányzat 86 000 forint önrésszel. 
Az ötödik napirendben a Generációk Háza emeleti termének tartós bérbeadásáról tárgyat a testület. A döntés értelmében az önkormányzat az említett termet 100 000 forint/hó bérleti díjért, határozatlan időre kiadja a Helen Doron Nyelviskolának.

Szentiváni Újság
 


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu