Pilisszentiván.hu
2024.04.20. Tivadar napja van

Önkormányzati döntések novemberben

Önkormányzati döntések novemberben

November 7-én tartotta e havi rendes ülését községünk önkormányzatának képviselő-testülete. 

Elsőként a lejárt határidejű határozatokat fogadták el, majd az iskolához kapcsolódó témákat tárgyalták. Az egyik ilyen az iskola udvarának felújítása volt. Az udvar gumiburkolata nagyon rossz állapotban van, ezért a burkolat cseréjére kért ajánlatot az önkormányzat. A beérkezett ajánlatok közül a Strabag Kft. ajánlatát fogadta el a testület, mely aszfaltburkolat készítésére szól bruttó 3 157 080 forint értékben. Szükségessé vált az az iskolai tűzjelzők és füstérzékelők cseréje is, jelenleg nem megfelelően működnek. Ennek beszerzésére és programozására a GCD Systems Kft által adott 30 db érzékelőre vonatkozó bruttó 1 048 766 forint összegű ajánlatot fogadták el a képviselők.

Napirendi pont volt továbbá az iskola aulájának nyitvatartása a fűtési szezon idején. Az a döntés született, hogy az aula a téli szünet idején zárva lesz, tehát rendezvényekre sem lehet kibérelni, a téli szünet után pedig temperáló fűtés mellett lesz lehetőség a terem bérlésére. 
Ezt követően a PilisTV és Szentiváni Újság szerkesztőségének áremelési kérelmét szavazták meg. A Pilis Tv esetében 2022. szeptember és december hónap között plusz 100 000 forint+ áfa/hó összeggel emelkedik a szerződéses ár, míg a Szentiváni Újság esetében ugyanerre az időszakra 50 000 forint/hó összeggel emelkedik a szerződéses összeg. A következő napirendi pontban a Vincent Auditor Kft. által megküldött 2023. évre vonatkozóan a belső ellenőrzési tervet, valamint a kockázatelemzést fogadták el bruttó 844 550 forint értékben.

Ahogy már évek óta, idén is kapnak egyszeri támogatást a község 70 éven felüli polgárai. Az összeg 7000 forint/fő, összesen 3 850 000 forint. Ismét téma volt a posta mögötti lakás, melynek havi bérleti díját kellett most meghatározni. Jelenleg a posta és a lakások rezsiköltségét a Magyar Posta fizeti, a közműátírások folyamatban vannak. A posta mögött első lakás bérleti díját 120 000 forint/hó+rezsi díjban határozta meg a testület.
Két kérelmet utasított el a testület: egy ingatlan haszonbérleti kérelmét és egy fenyőárusítási kérelmet. Módosították a „Tiszta falu. Boldog falu. Pilisszentiván.” díj alapításáról szóló rendeletet és aktualizálták az önkormányzati kitüntetésekről szóló rendeletet. 

Tárgyalták a Helen Doron Nyelviskola bérleti díját. A nyelviskola a Generációk Házában működik, óráihoz az emeleti nagytermet, a közlekedő részt, a mellékhelyiségeket és a parkolót használja. A helyiség bérleti díja januártól 200 000 forint/hó lesz. 

A Rét u. 40. számú ingatlanon felállított sátor a községgazdálkodás munkagépeinek tárolására szolgál. A téli időszakban szükséges a sátor megvilágítása, mivel a hajnali síkosságmentesítés alkalmával a sátorban tárolt gépekkel indulnak a sofőrök a sötétben. A biztonságos munkavégzéshez szükséges a megfelelő világítás, melynek kiépítésére a Marlok és Bubrovszky Bt. által adott bruttó 953 837 forint  összegű ajánlatot fogadták el a képviselők.
Hamarosan sütőolaj gyűjtésére alkalmas tartály segíti a használt olaj elhelyezését a településen. A testületi döntés értelmében a Biotrans Környezetirányítási és Hulladékgazdálkodási Kft. „cseppmentes” sütőolaj gyűjtőtartályt helyez ki az Óvoda utca sarkán lévő üveggyűjtő konténerek melletti területre. A konténer kihelyezéséből származó bevételt a Naturella Alapítvány (iskola) javára ajánlotta fel a testület.

Téma volt két ingatlan közút létrehozására történő átadása az önkormányzat számára. Az egyik a Pilisszentiván belterület 86/3 hrsz-ú, 73 m2 területű kivett, közút besorolású ingatlan, a másik pedig a Pilisszentiván zártkert 2107/1 hrsz.-ú, 28 m2 területű kivett közút besorolású ingatlan. Mindkettő esetében felhatalmazta a testület a polgármestert az ajándékozási szerződés aláírására.
A temető kerítésének építésére kötött szerződés felbontását kezdeményezte a kivitelezést elnyert vállalkozó a KATA jogszabályi változások miatt. Ezért új ajánlatokat kellett beszerezni a feladat elvégzésére. A beérkező ajánlatok közül a Print Kft. kerítésfelújítási ajánlatát fogadta el a testület bruttó 8,5 millió forint értékben.

Utolsó napirendként a Jági-tóba történő esővíz bevezetését tárgyalták. Helyi vállalkozó 280 ezer forintért vállalta, hogy elvégzi az ehhez szükséges munkákat. Mivel az érintett terület egy része magánterület, így még a tulajdonossal is egyeztetni kell.

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu