Pilisszentiván.hu
2024.04.19. Emma napja van

Ne fürödjünk bányatavainkban!

Ne fürödjünk bányatavainkban!

 

A közelgő hétvége és a jelenlegi 35-40 fokos hőség könnyen arra készteti az embert, hogy megmártózzon a szentiváni vagy a vörösvári tavak valamelyikében, Azonban évről évre fontos felhívni a figyelmet arra, hogy ez igen veszélyes lehet!

A bányatavak medrei kiszámíthatatlanok. Hirtelen mélyülnek, a nagy mélység miatti hirtelen vízhőmérséklet-csökkenés pedig könnyen okozhat izomgörcsöt, sokkot, szívmegállást. A víz alatt előfordulhatnak fémdarabok, munkagép-alkatrészek, amelyek könnyen okozhatnak sérülést.

A szentiváni tóban és a vörösvári tavakban tehát továbbra is tilos a fürdés. Pest megye csaknem negyven bányatavából azonban kilencben engedélyezett a fürdőzés: Dunaharaszti, Dunavarsány, Kiskunlacháza, Pócsmegyer, Áporka területén, és a délegyházi tórendszer 2-es, 4-es és 6-os taván. Mindemellett Kiskunlacházán és Dunavarsányban van lehetőség jet ski, az Omszki-tó egy részén pedig a wakeboard használatára. A Duna Pest megyei szakaszán is akadnak kijelölt fürdőhelyek, ezek Dunabogdányban, Gödön, valamint Ráckevén találhatók.

 

Szentiváni Újság


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu