Pilisszentiván.hu
2024.03.29. Auguszta napja van

Ízelítő a községi könyvtár új könyveiből

Ízelítő a községi könyvtár új könyveiből

A könyvtár ajánlása 2021. júniusra – a népi kalendárium szerint Szent Iván hónapra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Attila: Micsoda költözés! – Nyomozás a Pipacs utcában
Nemrég Szilasvárra költöztünk, de micsoda költözés volt! Megismerkedtem egy lánnyal. Rejtőzködés, megfigyelés, üldözés, menekülés, közben éjsötét rejtélyek és igazi detektívmunka! (Ami nem könnyű, annyit elárulok!) (Főleg ha közben az öcsédre is vigyáznod kell!) 

 

 

Kovács Attila: Micsoda kalamajka! – Nyomozás a Pipacs utcában 2.
Nem tudom, te mit csinálnál, ha találnál az utcán egy mobilt, de nekem egy csomó bajom lett. Honnan tudjam, hogy kié, és mit csináljak vele? Jó, hogy Hédi a barátom, mert legalább annyira szereti a rejtélyeket, mint én. Ha ketten vagyunk, a megfigyelés, a menekülés, az igazi detektívmunka is könnyebb (persze az öcsémre közben megint vigyáznom kellett.) A hegedűs lány viszont nagyon furákat csinált...

 

 

Fábián Janka: Cholera-napló
190 évvel ezelőtt, 1831-ben Magyarországon kolerajárvány pusztított. A tizenhét éves Gruber Georgina a budai Várban, az édesapja cukrászműhelye fölötti lakásukban próbálja átvészelni szűk családjával együtt a karantén hónapjait. A ma élőknek hátborzongatóan ismerős problémákkal kell megküzdeniük: a közeledő, halálos kór rémével, a pánikkal, a korlátozásokkal, az álhírekkel, a járványtagadókkal, a különböző - néha életveszélyes - gyógymódok hirdetőivel és magával a rejtélyes betegséggel, ami egyre közelebb hozzájuk szedi az áldozatait.
Fábián Janka történetét olvasva furcsán ismerős körülmények közé csöppenhetünk, és megállapíthatjuk, hogy 190 év alatt sok szempontból vajmi keveset változott a világ.

 

 

Bauer Barbara: Most élsz - Máté Péter és egy igaz szerelem regénye
Ellentmondások és rejtélyek. Talán ez a két szó jellemzi leginkább a hatvanas évek ikonikus és legendás zenészének, Máté Péternek a személyiségét, életét és halálát. Összetéveszthetetlen, mély, rekedtesen búgó hangján felcsendülő örökzöld dalaiban ott lüktet minden fájdalma és öröme, ott rezonálnak vívódásai és kétségei, ábrándjai és illúziói, vágyai és csalódásai, mégis mind a napig titkok övezik alakját. Ezeket a titkokat próbálja megfejteni új regényében Bauer Barbara, életre keltve a halhatatlanná lett művészt és az esendő embert.

 

 

Erik Fosnes Hansen: Zsoltár az út végén
Vajon milyen zenére süllyedt el 1912. április 15-én a Titanic? Erre a látszólag érdektelen, ám ma már tekintélyes szakirodalommal rendelkező kérdésre építi fel regényét a mai norvég irodalom nagy nemzetközi sikert elért, kiemelkedő alkotója. A kutatók véleménye a mai napig nem egyezik meg abban a kérdésben, hogy a zenekar vajon egy zsoltárral vagy egy ragtime-számmal búcsúztatta-e az élettől saját megát és a csak nem 1500 utast. A Zsoltár az út végén a Titanic elsüllyedésének regényes és rendkívül izgalmas feldolgozása. A hajó elsüllyedése és az azt megelőző öt nap története valójában csak kerettörténet a hajózenészek sorsának elbeszéléséhez. Közismert tény az a drámai mozzanat, hogy a Titanci zenekara a legutolsó pillanatig játszott.

Frankhauser Péterné könyvtáros


  Kapcsolat

Cím: 2084, Pilisszentiván, Szabadság u. 85.
Telefon: 26/367-322
Fax: 26/367-397
E-mail: hivatal@pilisszentivan.hu